one day AÖF
 "tek günde ders geçme tekniği"
25 yıllık ALFA Akademi güvencesiyle
AnadoluAÖF koordinatörü  
İskender Hoca: 506 023 8428 
ATA AÖF koordinatörü  
Kemal Hoca: 530 411 6630 
Yeni üyelik    |    Üye Paneli
 
   

     

20 Soruda 2. Üniversite Hakkında Herşey

SORU 1: İKİNCİ ÜNİVERSİTE NEDİR?
CEVAP: İkinci Üniversite,
•    herhangi bir lisans bölümünden mezun olan veya
•    herhangi bir lisans bölümünde örgün eğitim alanların
sınavsız olarak herhangi bir Anadolu Üniversitesi AÖF lisans veya önlisans bölümünü okuyabilmesidir.
SORU 2: KİMLER BAŞVURABİLİR?
CEVAP:
•    Herhangi bir yükseköğretim kurumunun lisans programından mezun olan veya
•    okuyan öğrenciler okudukları veya mezun oldukları programlar ile
aynı alanda olmamak üzere açıköğretim sistemine göre eğitim-öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin önlisans veya lisans programlarından herhangi birini tercih edebilirler.

SORU 3: İKİNCİ ÜNİVERSİTE KAPSAMINDA HANGİ BÖLÜMLERE BAŞVURULABİLİR?
CEVAP: İkinci üniversite kapsamında kayıt yaptırılabilecek bölümler:
Lisans Bölümleri:
•    Felsefe
•    Sosyoloji
•    Tarih
•    Türk Dili ve Edebiyatı
•    Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
•    İktisat
•    Kamu Yönetimi
•    Maliye
•    Uluslararası İlişkiler
•    İşletme
•    Konaklama İşletmeciliği
Önlisans Bölümleri:
•    Adalet
•    Bankacılık ve Sigortacılık
•    Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
•    Çağrı Merkezi Hizmetleri
•    Dış Ticaret
•    Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı (Zorunlu staj ve uygulama dersleri bulunmaktadır.)
•    Emlak ve Emlak Yönetimi
•    Ev İdaresi
•    Fotoğrafçılık ve Kameramanlık
•    Halkla İlişkiler ve Tanıtım
•    İlahiyat
•    İnsan Kaynakları Yönetimi
•    İşletme Yönetimi
•    Kültürel Miras ve Turizm
•    Laborant ve Veteriner Sağlık (Zorunlu staj uygulaması bulunmaktadır.)
•    Lojistik
•    Marka İletişimi
•    Medya ve İletişim
•    Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası
•    Muhasebe ve Vergi Uygulamaları
•    Özel Güvenlik ve Koruma (Özel sağlık şartları bulunmaktadır.)
•    Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi
•    Radyo ve Televizyon Programcılığı
•    Sağlık Kurumları İşletmeciliği
•    Sosyal Hizmetler
•    Spor Yönetimi
•    Tarım
•    Turizm ve Otel İşletmeciliği (Zorunlu staj uygulaması bulunmaktadır.)
•    Turizm ve Seyahat Hizmetleri (Zorunlu staj uygulaması bulunmaktadır.)
•    Yerel Yönetimler

Size en uygun bölümü ve bölümlerin iş imkanlarını öğrenmek için aşağıdaki linki tıklayınız:

http://www.onedayaof.com/rehberlik_one_day_aof.asp

SORU 4: İNTERNET BAŞVURU VE KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN?
CEVAP:

İnternet Başvuru Tarihi  9 Eylül (Saat: 00:00) – 22 Eylül (Saat: 17:00) 2015
AÖF Bürosundan Kayıt Tarihi 9 Eylül – 21 Eylül 2015 (Mesai saatleri)
AÖF Bürosundan Mazeretli Kayıt Tarihi   22 Eylül 2015 (Mesai saatleri)

SORU 5: BELİRTİLEN TARİHLER ARASINDA İNTERNETTEN BAŞVURU YAPMAM YETERLİ MİDİR?
CEVAP: Kesinlikle hayır! AÖF Kayıt Süreci 2 Aşamadan oluşur: İkinci aşama olarak, İnternet Başvuru ve Kayıt Kılavuzu'nda (aşağıda açıklanmıştır) açıklanan kayıt belgelerini hazırlayarak AÖF büronuza bizzat başvurarak kayıt yaptırabilirler.
SORU 6: İNTERNETTEN BAŞVURU YAPMADAN, DOĞRUDAN AÖF BÜROSUNA GİDİP KAYIT YAPTIRABİLİR MİYİM?
CEVAP: İnternetten başvuru yapmayan adaylar kayıt yaptıramaz! Herhangi bir mazeret kabul edilmemektedir. 
SORU 7: ELEKTRİK KESİNTİSİ, TEKNİK ARIZALAR VEYA İNTERNET HATTINIZIN KESİK OLMASI VB. NEDENLERLE BAŞVURU YAPAMADIM VEYA KENDİM BAZI TALİHSİZLİKLER GEÇİRDİM, DURUMUMA ÖZEL BİR EK SÜRE İMKANIM VAR MI?
CEVAP: Herhangi bir ek süre yok!!!
SORU 8: GEÇERLİ MAZERETLERİM VAR. KAYIT İŞLEMLERİMİ BİR BAŞKASI YAPABİLİR Mİ?
CEVAP: Bir yakınınız sizin yerinize kayıt işlemlerini yapabilir.
SORU 9: ÇOK İŞİM VAR, YOĞUNUM. BAŞVURU BELGELERİNİ POSTA İLE GÖNDEREBİLİR MİYİM?
CEVAP: Maalesef posta ile kayıt yapılmamaktadır.
SORU 10: AÖF BÜROLARI KAYITLAR SÜRESİNCE HAFTA SONLARI ÇALIŞIYOR MU?
CEVAP: 19 Eylül 2015 Cumartesi günü AÖF büroları kayıt işlemleri için açık olacak ve kayıt yapılacaktır.
SORU 11: KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?
CEVAP:
1)    İnternet Başvuru Belgesi
2)    Fotoğraflı-İmzalı Form
3)    Öğrenci Bilgi Formu
4)    Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonuçları
5)    Öğrenim Belgesi
6)    Fotoğraf
SORU 12: İKİNCİ ÜNİVERSİTE ASKERLİK DURUM BELGESİ İSTENMEKTE MİDİR?
CEVAP: İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptıracak erkek öğrencilere askerlik hizmeti verilmediğinden kayıtlarda Askerlik Durumu Belgesi istenmeyecektir.
SORU 13: ÖDEMEM GEREKEN ÜCRETLER NELERDİR?
CEVAP: 205 TL Öğrenim Gideri ödemektedir.
SORU 14: İNTERNETTEN ALINACAK DÖKÜMLER NELERDİR?
CEVAP: İnternet Başvurusu Sonunda Dökümü Alınacak Belgeler
•    İnternet Başvuru Belgesi - Fotoğraflı İmzalı Form - Öğrenci Bilgi Formu
•    Başvuru ve Kayıt Bilgileri
•    Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonuçları
Belge dökümlerini aldıktan sonra, bilgilerinizde hata olup olmadığını dikkatlice kontrol ediniz. Hata var ise 10 dakika bekleme süresinden sonra yeni bir başvuru yapınız.
SORU 15: ÖDEMELERİ NASIL YAPABİLİRİM?
CEVAP: Adaylar ödeme yaparken üniversite adı-kayıt türü–program belirterek ödemesini gerçekleştirmelidir (Örneğin, Anadolu Üniversitesi – İkinci Üniversite - İktisat vb.). Yapılan ödeme sonunda alınan dekont üzerindeki kimlik bilgileri, ödeme miktarı ve kayıt türü-program bilgileri mutlaka kontrol edilmelidir. Kayıt yaptırılacak kayıt türü-program dışında, başka bir kayıt türü-programa para yatırılması hâlinde kaydın yapılması mümkün olmayacaktır.
Kayıt için yapmanız gereken ödemeleri VakıfBank aracılığıyla aşağıdakilerden biriyle gerçekleştirebilirsiniz:
•    Kredi Kartı İle Ödeme
•    Şubeden Ödeme
•    İnternet Bankacılığından Ödeme
•    ATM’den Ödeme (Kartla/Kartsız)
•    Telefon Bankacılığı ile Ödeme
SORU 16: DERS KİTAPLARINA NASIL ULAŞABİLİRİM?
CEVAP: Öğrencilerin ders kitapları kayıt esnasında AÖF bürolarından verilecektir. Kayıt esnasında verilemeyen ders kitapları daha sonra AÖF bürolarından alınabilecektir. Ayrıca öğrencilerimiz ders kitaplarının dijital versiyonuna (PDF) http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinin Çalışma Alanım bölümünden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak erişebilirler.
SORU 17: ÖĞRENCİ KİMLİK KARTIMI NASIL ALABİLİRİM?
CEVAP: Öğrenci kimlik kartı, Fakülteye kayıtlı öğrenci olduğunuzu gösteren belgedir. Kayıt yaptıran öğrenciler, öğrenci kimlik kartlarını 12 Kasım 2015 tarihinden itibaren bağlı oldukları AÖF bürosundan alacaklardır.
SORU 18: DERS TRANSFERİ VE MUAFİYET İŞLEMLERİNİ NASIL YAPABİLİRİM?
Bir yükseköğretim programından mezun veya bir yükseköğretim programında;
•    Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – II
•    Türk Dili I – II
•    Yabancı Dil I – II
•    Temel Bilgi Teknolojileri I – II
ders/derslerini alıp başaran öğrenciler ders transferi ve muafiyet başvurusunda bulunabilirler. Muafiyet ile ilgili ayrıntılı bilgi www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinin Duyurular bölümünde ayrıca ilan edilmektedir.
SORU 19: DÖNEM ÖĞRETİM GİDERİ İADE EDİLİR Mİ?
CEVAP: Evet iade edilir. Detay için www.onedayaof.com Rehberlik Servisiyle iletişime geçebilirsiniz.

SORU 20: HANGİ BÖLÜMÜ TERCİH ETMELİYİM?
CEVAP: Bölüm tercihleri ve diğer Açıköğretim Rehberlik konularıyla ilgili detaylı bilgiyi www.onedayaof.com adresinden Canlı Rehberlik Bölümüne girerek alabilirsiniz.

Not: Buradaki sorulardan farklı sorularınız var ise Ana sayfadan/Rehberlik butonundan sorabilirsiniz...

 www.onedayaof.com ekibi olarak başarılar ve kolaylıklar dileriz……..

one day AÖF
14.09.2015








 Ücretsiz GÜMÜŞ NOTLAR  01.06.2021
Anadolu AÖF ders özetlerinin GÜNCELLEMELERİ
AÖF sınavlarına son hafta nasıl çalışılır?
Ücretsiz çözümlü DENEME sınavları
Anadolu AÖF 2020 yaz okulu
GÜZ Final sınavı / Gümüş notlar hazır
AÖF Not Hesaplama Robotu
AÖF NOT HESAPLAMA ROBOTU
Dönem not hesaplama robotu için tıklayınız

CANLI REHBERLİK

AÖF AKADEMİK TAKVİM
Açıköğretim Fakültesi 2020-2021 Güz-Bahar dönemi ve Yaz okulu akademik takvimi için tıklayınız.

AÖF BÜROLARI
Açıköğretim Fakültesi Ankara, İstanbul ve diğer tüm illerdeki büroların adresi ve telefonu için tıklayınız.

ONLİNE DERSLER
Matematik 1-2, Genel Matematik, İngilizce 1-2 , İktisata Giriş 1-2, Genel Muhasebe 1-2 dersleri için online kurslarımız devam etmektedir.

 
Facebook
üzerinden takip et

Rehberlik panelinden Online soru sor

Kurs Merkezimize
ulaşın

KPSS panelinden
soru sorun
 
Alfa Bilgisayar Tek.Yay.Ltd. Şti.© 1997
Sitede yer alan tüm içeriğin her hakkı saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.

Demetevler 401. cadde (eski 9.cad.) No:11/1-2 Yenimahalle / ANKARA
Hastane Metro Durağı yakını
bilgi@onedayaof.com Tel: 0312 336 12 13