one day AÖF
 "tek günde ders geçme tekniği"
25 yıllık ALFA Akademi güvencesiyle
AnadoluAÖF koordinatörü  
İskender Hoca: 506 023 8428 
ATA AÖF koordinatörü  
Kemal Hoca: 530 411 6630 
Yeni üyelik    |    Üye Paneli
 
   

     

20 Soruda Açıköğretim DGS

SORU 1: “DİKEY GEÇİŞ KAPSAMINDA” HANGİ LİSANS PROGRAMLARINA SINAVSIZ KAYIT YAPTIRABİLİRİM?
CEVAP 1:
"Dikey Geçiş" kapsamında Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans programlarına sınavsız kayıt yaptırılabilir.

SORU 2: BU PROGRAMLARA HERKES SINAVSIZ KAYIT YAPTIRABİLİR?
CEVAP 2: Hayır.
Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Fakültesinin önlisans programlarından mezun olan öğrenciler bu programlara sınavsız kayıt yaptırabilir.

SORU 3: SINAVSIZ DİKEY GEÇİŞ KAPSAMINDA KAYIT YAPTIRMAK İÇİN DİKEY GEÇİŞ SINAVINA (DGS) GİRMEK GEREKİYOR MU?
CEVAP 3:
Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine sınavsız Dikey Geçiş kapsamında kayıt için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girme şartı bulunmamaktadır.

SORU 4: DİKEY GEÇİŞ YOLUYLA SINAVSIZ ÖĞRENCİ ALIMININ YAPILMAYACAĞI DOĞRU MU?
CEVAP 4:
Resmi Gazetenin 28 Ağustos 2015 tarih ve 29459 sayılı Mükerrer 3. Sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren “Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” uyarınca 2016-2017 öğretim yılından itibaren dikey geçiş yoluyla sınavsız öğrenci alımı yapılmayacaktır.

SORU 5: 2015-2016 ÖĞRETİM YILINDA DİKEY GEÇİŞ YOLUYLA SINAVSIZ ÖĞRENCİ ALIMI YAPILACAK MI?
CEVAP 5:
2015-2016 öğretim yılında Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine Dikey Geçiş kapsamında sınavsız olarak son kez öğrenci kaydı yapılacaktır.

SORU 6: 2015-2016 ÖĞRETİM YILINDAN SONRA ÖĞRENCİ ALIMI NASIL OLACAK?
CEVAP 6:
2016-2017 öğretim yılından itibaren Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile öğrenci alınacaktır.

SORU 7: DİKEY GEÇİŞ KAPSAMINDA KAYIT YAPTIRAN ÖNLİSAN MEZUNLARI KAÇINCI YARIYILDAN BAŞLARLAR?
CEVAP 7:
Bu kapsamdaki öğrenciler 5. Yarıyıla kayıt yaptırırlar.

SORU 8: ÖNLİSANS MEZUNLARI DİKEY GEÇİŞ KAPSAMINDA 5. YARIYILA DOĞRUDAN MI KAYIT YAPTIRIRLAR?
CEVAP 8:
Önlisans mezunları Dikey Geçiş kapsamında mezuniyet alanlarına göre açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin 5. yarıyılına doğrudan veya 5. yarıyılına fark dersler alarak kayıt için başvurabilirler

SORU 9: 2015-2016 ÖĞRETİM YILINDA DİKEY GEÇİŞ KAPSAMINDA KAYIT YAPTIRACAK ADAYLARIN HANGİ İŞLEMLERİ YAPMALARI GEREKMEKTEDİR?
CEVAP 9:
Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerindeki lisans programlarına Dikey Geçiş kapsamında kayıt yaptıracak adayların işlemleri "İnternet Başvuru" ve "AÖF Bürolarından Kayıt" olmak üzere iki aşamalı gerçekleştirilmektedir.

SORU 10: 2015-2016 ÖĞRETİM YILINDA DİKEY GEÇİŞ KAPSAMINDA İNTERNET BAŞVURU VE KAYIT TARİHLERİ NELERDİR?
CEVAP 10:

İnternet Başvuru Tarihi 28 Eylül 2015 Pazartesi -  09 Ekim 2015 Cuma
AÖF Bürosundan Kayıt Tarihi 28 Eylül 2015 Pazartesi -  08 Ekim 2015 Perşembe
AÖF Bürosundan Mazeretli Kayıt Tarihi 09 Ekim 2015 Cuma

  
SORU 11: KİMLER 2015-2016 ÖĞRETİM YILINDA AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİNDEKİ LİSANS PROGRAMLARININ 5. YARIYILINA DOĞRUDAN BAŞVURU YAPABİLECEKLER?
CEVAP 11:
2015-2016 Öğretim Yılında Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerindeki Lisans Programlarının 5.  Yarıyılına Doğrudan Başvuru Yapabilecek Önlisans Mezuniyet Alanlarının Listesi aşağıdaki linkte yer almaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken husus; “Sosyal Bilimler, Sosyal Hizmet ve Sosyal Hizmetler”  önlisans programlarından mezun olan öğrenciler ayrıca Sosyolojiye de başvurabilirler.
https://www.anadolu.edu.tr/uploads/anadolu/ckfinder/aof/files/2015-2016-Dikey-Gecis-Dogrudan.pdf

SORU 12: KİMLER 2015-2016 ÖĞRETİM YILINDA AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİNDEKİ LİSANS PROGRAMLARININ 5. YARIYILINA FARK DERSLER ALARAK BAŞVURU YAPABİLECEKLER?
CEVAP 12:
2015-2016 Öğretim Yılında Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerindeki Lisans Programlarının 5. Yarıyılına Fark Dersler Alarak Başvuru Yapabilecek Önlisans Mezuniyet Alanlarının Listesi aşağıdaki linkte yer almaktadır.
https://www.anadolu.edu.tr/uploads/anadolu/ckfinder/aof/files/2015-2016-Dikey-Gecis-Fark-Ders-Alacaklar.pdf 


SORU 13: ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLER PROGRAMINA BAŞVURU YAPARSAM ALACAĞIM FARK DERSLER VE BU DERSLERE İLİŞKİN BİLGİLER NELERDİR?
CEVAP 13:
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler Programına başvuru yapacak öğrenciler aşağıdaki fark dersleri almak zorundadırlar.
 YARIYIL    DERS KODU    DERS ADI    KREDİ
   5    İKT103U    İKTİSADA GİRİŞ I    5
   5    İŞL107U    GENEL İŞLETME    5
   5    MUH103U    GENEL MUHASEBE I    5
   6    HUK110U    BORÇLAR HUKUKU    4
   6    İKT104U    İKTİSADA GİRİŞ II    5
   6    MUH104U    GENEL MUHASEBE II    5
   7    HUK209U    ANAYASA HUKUKU    5

SORU 14: İKTİSAT PROGRAMINA BAŞVURU YAPARSAM ALACAĞIM FARK DERSLER VE BU DERSLERE İLİŞKİN BİLGİLER NELERDİR?
CEVAP 14:
İktisat Programına başvuru yapacak öğrenciler aşağıdaki fark dersleri almak zorundadırlar.
 YARIYIL    DERS KODU    DERS ADI    KREDİ
   5    İKT103U    İKTİSADA GİRİŞ I      5
   5    İŞL107U     GENEL İŞLETME    5
   5    MUH103U    GENEL MUHASEBE I     5
   6    HUK110U    BORÇLAR HUKUKU    4
   6    İKT104U    İKTİSADA GİRİŞ II     5
   6    MUH104U    GENEL MUHASEBE II     5
   7    HUK209U    ANAYASA HUKUKU    5

SORU 15: KAMU YÖNETİMİ PROGRAMINA BAŞVURU YAPARSAM ALACAĞIM FARK DERSLER VE BU DERSLERE İLİŞKİN BİLGİLER NELERDİR?
CEVAP 15:
Kamu Yönetimi Programına başvuru yapacak öğrenciler aşağıdaki fark dersleri almak zorundadırlar.
 YARIYIL    DERS KODU    DERS ADI    KREDİ
   5    İKT103U    İKTİSADA GİRİŞ I      5
   5    İŞL107U     GENEL İŞLETME    5
   5    MUH103U    GENEL MUHASEBE I     5
   6    HUK110U    BORÇLAR HUKUKU    4
   6    İKT104U    İKTİSADA GİRİŞ II     5
   6    MUH104U    GENEL MUHASEBE II     5
   7    HUK209U    ANAYASA HUKUKU    5

SORU 16: MALİYE PROGRAMINA BAŞVURU YAPARSAM ALACAĞIM FARK DERSLER VE BU DERSLERE İLİŞKİN BİLGİLER NELERDİR?
CEVAP 16:
Maliye Programına başvuru yapacak öğrenciler aşağıdaki fark dersleri almak zorundadırlar.
 YARIYIL    DERS KODU    DERS ADI    KREDİ
   5    İKT103U    İKTİSADA GİRİŞ I      5
   5    İŞL107U     GENEL İŞLETME    5
   5    MUH103U    GENEL MUHASEBE I     5
   6    HUK110U    BORÇLAR HUKUKU    4
   6    İKT104U    İKTİSADA GİRİŞ II     5
   6    MUH104U    GENEL MUHASEBE II     5
   7    MLY205U    GENEL VERGİ HUKUKU    5

SORU 17: ULUSLARARASI İLİŞKİLER PROGRAMINA BAŞVURU YAPARSAM ALACAĞIM FARK DERSLER VE BU DERSLERE İLİŞKİN BİLGİLER NELERDİR?
CEVAP 17:
Uluslararası İlişkiler Programına başvuru yapacak öğrenciler aşağıdaki fark dersleri almak zorundadırlar.
 YARIYIL    DERS KODU    DERS ADI    KREDİ
   5    HUK101U    HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI    5
   5    İKT103U    İKTİSADA GİRİŞ I      5
   5    TAR119U    SİYASİ TARİH I    6
   6    İKT104U    İKTİSADA GİRİŞ II     5
   6    TAR120U    SİYASİ TARİH II    6
   6    ULİ102U    ULUSLARARASI İLİŞKİLERE GİRİŞ    4
   7    HUK221U    ULUSLARARASI HUKUK I    5
   8    HUK222U    ULUSLARARASI HUKUK II    5

SORU 18: İŞLETME PROGRAMINA BAŞVURU YAPARSAM ALACAĞIM FARK DERSLER VE BU DERSLERE İLİŞKİN BİLGİLER NELERDİR?
CEVAP 18:
İşletme Programına başvuru yapacak öğrenciler aşağıdaki fark dersleri almak zorundadırlar.
 YARIYIL    DERS KODU    DERS ADI    KREDİ
   5    HUK101U    HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI    4
   5    İKT103U    İKTİSADA GİRİŞ I      5
   5    MUH103U    GENEL MUHASEBE I     5
   6    İKT104U    İKTİSADA GİRİŞ II     5
   6    İŞL106U    İŞLETME FONKSİYONLARI    5
   6    MUH104U    GENEL MUHASEBE II     5

SORU 19: KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMINA BAŞVURU YAPARSAM ALACAĞIM FARK DERSLER VE BU DERSLERE İLİŞKİN BİLGİLER NELERDİR?
CEVAP 19:
Konaklama İşletmeciliği Programına başvuru yapacak öğrenciler aşağıdaki fark dersleri almak zorundadırlar.
 YARIYIL    DERS KODU    DERS ADI    KREDİ
   5    HUK101U    HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI    4
   5    İKT103U    İKTİSADA GİRİŞ I      5
   5    MUH103U    GENEL MUHASEBE I     5
   6    İKT104U    İKTİSADA GİRİŞ II     5
   6    İŞL106U    İŞLETME FONKSİYONLARI    5
   6    MUH104U    GENEL MUHASEBE II     5

SORU 20: MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET BELGEMDE YER ALAN ÖNLİSANS PROGRAM ADI İLE DİKEY GEÇİŞ LİSTELERİNDE YER ALAN PROGRAM ADI AYNI DEĞİL. BUNA RAĞMEN DİKEY GEÇİŞE BAŞVURABİLİR MİYİM?
CEVAP 20:
Hayır. Çünkü Meslek Yüksekokulu mezuniyet belgesinde yer alan önlisans program adı ile dikey geçiş listelerinde yer alan program adının aynı olması gerekmektedir.

 

one day AÖF
30.09.2015








 Ücretsiz GÜMÜŞ NOTLAR  01.06.2021
Anadolu AÖF ders özetlerinin GÜNCELLEMELERİ
AÖF sınavlarına son hafta nasıl çalışılır?
Ücretsiz çözümlü DENEME sınavları
Anadolu AÖF 2020 yaz okulu
GÜZ Final sınavı / Gümüş notlar hazır
AÖF Not Hesaplama Robotu
AÖF NOT HESAPLAMA ROBOTU
Dönem not hesaplama robotu için tıklayınız

CANLI REHBERLİK

AÖF AKADEMİK TAKVİM
Açıköğretim Fakültesi 2020-2021 Güz-Bahar dönemi ve Yaz okulu akademik takvimi için tıklayınız.

AÖF BÜROLARI
Açıköğretim Fakültesi Ankara, İstanbul ve diğer tüm illerdeki büroların adresi ve telefonu için tıklayınız.

ONLİNE DERSLER
Matematik 1-2, Genel Matematik, İngilizce 1-2 , İktisata Giriş 1-2, Genel Muhasebe 1-2 dersleri için online kurslarımız devam etmektedir.

 
Facebook
üzerinden takip et

Rehberlik panelinden Online soru sor

Kurs Merkezimize
ulaşın

KPSS panelinden
soru sorun
 
Alfa Bilgisayar Tek.Yay.Ltd. Şti.© 1997
Sitede yer alan tüm içeriğin her hakkı saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.

Demetevler 401. cadde (eski 9.cad.) No:11/1-2 Yenimahalle / ANKARA
Hastane Metro Durağı yakını
bilgi@onedayaof.com Tel: 0312 336 12 13